Pressiteade 15.07.2014

Kirjutas Kirke Hellamaa

Vanalinnast linnulennult

Lähipäevil jõuab raamatupoodidesse värske aerofotoraamat “Tallinn Vanalinn Linnulennult”. Lasse Turi aerofotosid ilmestavad Jüri Kuuskemaa põhjalikud ning põnevad tekstid. Raamat on teine Eesti nimelises sarjas “Linnulennult” ning on saadaval ka inglise keelse trükina.

Lasse Tur koostas aerofotoraamatu enda tehtud Tallinna Vanalinna fotodest. Eestis andis ta eelmisel aastal välja esimese raamatu “Tallinn Linnulennult”, kus sissejuhatuse kirjutas Jüri Kuuskemaa. Sel hetkel loodud sõprus Jüri Kuuskemaaga julgustas looma põhjalikuma aerofotoraamatu väikesesest Tallinna vanalinnast.

“Tema [Lasse Turi] 4 aasta jooksul kogunenud  pildipank on Tallinna sõpradele juba võimaldanud ühe toreda kingituse – 2013. aasta kevadel ilmus album „Tallinn Linnulennult”, mis üllatas huvitava motiivi- ja rakursivalikuga. Fotodega, millest mõnelgi on lisaks dokumendiväärtusele ka kunstiväärtus. Tuleb tunnistada, et samal fotopilotaaźi kõrglainel on ka Lasse Turi uus album Tallinnast. See on pühendatud paljupildistatud vanalinnale.” kirjutab Jüri Kuuskemaa uue raamatu sissejuhatuses.

Raamat on saadaval suuremates raamatupoodides. Samuti on võimalik tellida raamatut otse kirjastajalt Mapaid OÜ, kirjutades meilile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. . Soovitame osta raamatuid hulgi, saab soodsamalt ning välismaa sõpradele on kingitus kohe kodust võtta.

Mapaid OÜ on Tallinnas digitaalsete aerofotodega tegutsev ettevõtte. Lisaks fotolendude ja digitaliseerimistöödele on Mapaid ka aerofotoraamatute kirjastaja. Eesti keelse “Linnulennult” sarja kõrval on ettevõtte välja andnud üle 20 aerofotoraamatu Norra sarjas “Sett fra oven” (ing.k. “seen from above”).

Thursday the 25th. Design by QualityJoomlaTemplates